ProFTPD‎ > ‎

stap 3 - FTP client

Wat is een FTP client ?

Een "client" maakt verbinding met een "server". Om uw FTP server te kunnen testen, moet er dus ook een FTP client zijn geïnstalleerd op een andere computer op uw lokale netwerk. 

FileZilla FTP client is een veel gebruikte FTP client om verbinding te maken met FTP servers en is er voor Windows, Mac en Linux gebruikers.

FileZilla FTP client instellen

U kunt via Sitebeheer het vaste IP nummer (of eventuele DNS naam) van uw FTP server in het vak "Host" invullen. Als u verbinding maakt via uw lokale netwerk, dan vult u het lokale IP nummer in. Als u verbinding maakt over Internet, dan vult u uw Internet IP nummer in (op te vragen via mijnipnummer.nl wanneer u thuis bent en op eigen lokale netwerk aangesloten bent) . 

Vak "Poort" kan leeg gelaten worden.

FileZilla FTP client ondersteunt de volgende FTP server typen:
  1. FTP   -   File Transfer Protocol (onbeveiligd)
  2. SFTP   -   SSH File Transfer Protocol
  3. FTPS   -   FTP over impliciet TLS/SSL
  4. FTPES   -   FTP over expliciet TLS/SSL
Voor een beveiligde aanmelding en versleutelde bestandsoverdrachten vanuit  FileZilla FTP client, gebruiken we FTP server type FTPES (FTP over expliciet TLS/SSL). Dit kunt u in FileZilla instellen bij Sitebeheer. 

Bij Inlogtype kiest u dan "Normaal" in Sitebeheer. Als u uw wachtwoord niet wilt opslaan op de harde schijf, kiest u voor Inlogtype "Vraag naar een wachtwoord". Dit is veiliger.

Gebruiker en Wachtwoord gegevens krijgt u van de Pro-FTPD beheerder en kunt u ook invullen bij Sitebeheer.

Als u op OK klikt, dan wordt de FTP site opgeslagen om een volgende bezoek aan de FTP server te vergemakkelijken. U hoeft dan niet alle gegevens opnieuw in te voeren.

Wanneer u via FileZilla FTP client verbinding maakt met uw FTP server, dan kunnen meldingen van een "lokale" firewall komen. U kunt dan toestemming geven.


Bronnen op het web:

Comments